dinsdag 27 augustus 2013

Oppositiepartijen doen WOB-verzoek voor integriteitsrapporten


OEGSTGEEST- Oppositiepartijen CDA, Lokaal en Transparant Oegstgeest dienen gezamenlijk een WOB-verzoek in om inzage te krijgen in de integriteitsrapporten van de gemeente Oegstgeest.
Eerdere verzoeken om inzage werden door het College afgewezen.

Begin juli kwamen twee rapporten beschikbaar over integriteitsschendingen binnen de gemeente. De incidenten hadden betrekking op ‘mogelijke belangenverstrengeling bij de inhuur van derden’ en ‘de financiële organisatie en belangen van één van de projecten’. De drie partijen willen weten welke rol het College hierin gespeeld heeft en eisen daarom inzage in de rapporten.

Een eerder verzoek op grond van de Gemeentewet werd door het College afgewezen. Daarom dienen de partijen nu een verzoek in op grond van Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).
'Het is zeer ongebruikelijk dat raadsleden een WOB-verzoek in moeten dienen om informatie los te krijgen van het College. Eigenlijk is het een schande.' stelt fractievoorzitter Marien den Boer. 

Op 12 september is er een extra gemeenteraadsvergadering over de kwestie. De partijen hebben de rapporten nodig om zich voor te kunnen bereiden op de vergadering.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen