vrijdag 31 mei 2013

CDA vraagt opnieuw aandacht voor tweede ontsluiting Nieuw-Rhijngeest

Nieuw-Rhijngeest in Vogelvlucht
(bron: rijnstreekbusiness.nl)
In de wijk Nieuw-Rhijngeest aan de westkant van de A44 worden de komende jaren nog honderden huizen gebouwd. Veel van de nieuwe bewoners zullen een auto hebben en de wijk uit moeten, gewoon voor hun dagelijks werk, maar wellicht ook in het geval van een ramp. Op dit moment kunnen ze maar op één manier de wijk uit, via het kruispunt bij de landman op de Rijnsburgerweg.
Het CDA verwacht dat er een tweede ontsluiting nodig is om gevaarlijke verkeerssituaties en drukte op het kruispunt te voorkomen. 'We zitten bijna in dezelfde situatie als Poelgeest.' aldus fractievoorzitter Marien den Boer. 'Wij vragen ons af waarom hier niet eerder aandacht voor geweest is.'
In 2012 heeft het CDA ook al aan het College gevraagd welke actie ze zou ondernemen. 'Het feit dat er nu weinig gebouwd wordt is geen reden om niet naar de toekomst te kijken. Het College moet nu anticiperen, want straks zijn we te laat.' aldus Den Boer.
Tijdens de Raadsvergadering van 30 mei zegde de wethouder toe dat er na de zomer een verkeersonderzoek komt in Nieuw-Rhijngeest en dat een tweede ontsluiting hierin ook aandacht krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen